Гергана Стоянова

Гергана Стоянова

7 – 21 април 2022

7 – 21 април 2022

Slider

Гергана Стоянова, самостоятелна изложба „Пробуждане“

С удоволствие Ви каним на дългоочакваната изложба на Гергана Стоянова, която ще се проведе от 7-21 април в галерия „Слон“. В настоящата изложба „Пробуждане“ ще бъдат представени картини и мозайки, създадени през последните години.

Гергана Стоянова работи в областта на монументалното изкуство – мозайки и сграфита, с които участва в редица национални и международни изложби. Мозаечните пана са в различни стилове - геометрични абстракции, природни мотиви, портрети, икони и мозаечни пана за храмове.

За първи път ще бъдат представени живописните ѝ творби. Сюжетите им са вдъхновени от природата, светлината, водата, блясъка на лъчите и растителността. Изразени са чрез игра с контраста и цвета в различни тоналности и текстура, получена от гъста маслена боя.

Гергана е родена в град Сандански. През 2010г. завършва специалност „живопис“ в ЮЗУ-Благоевград, а през 2013г. се дипломира като магистър в Национална Художествена Академия – специалност „Стенопис“.

Откриването на изложбата ще се състои на 07.04.2022г. (четвъртък) от 18ч. в галерия „Слон“- гр. София, ул. „Гладстон“ 12.